Hoppa till innehåll

Saab får ordrar för ubåtsuppgraderingar från FMV

Saab har tagit emot nya ordrar från FMV angående uppgraderingar inom ubåtsområdet. Ordrarna omfattar en livstidsförlängning av HMS Södermanland samt nya batterier och batteriutveckling. Det totala ordervärdet är 470 MSEK.

Livstidsförlängningen innebär att HMS Södermanland kommer att genomgå ett femtiotal modifieringar vilket kommer att förlänga hennes operativa förmåga med sex år. Kontrakten omfattar även batteribyte för Marinens ubåtsflotta samt ett projekt för batteriutveckling, för att säkerställa förmågor både i närtid och på längre sikt.

  • Vi är stolta över att vara en betrodd partner till FMV när det gäller att säkerställa den svenska Marinens ubåtskapacitet. Dessa ordrar ger oss möjlighet att kontinuerligt planera vägen framåt tillsammans med vår kund, säger Lars Tossman, chef för Saabs affärsområde Kockums.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Saabs presscenter

+46 (0)734 180 018

presscentre@saabgroup.com

www.saab.com

Twitter: @Saab

Facebook: @Saab

LinkedIn: Saab

Instagram: Saab

 

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidra till trygghet för människor och samhällen. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.  Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men är en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga.