Hoppa till innehåll

Saab får order på uppgradering av fordonssimulatorer till tyska armén, #Saabgroup

Försvars- och säkerhetsföretaget Saab har fått en order från BAAINBw, som ansvarar för anskaffning, drift och underhåll av tyska försvarets materiel, gällande uppgradering av den tyska arméns fordonssimulatorer. Ordervärdet är MSEK 107 och leveranser påbörjas 2018.

Uppgraderingen inkluderar leverans av både ny mjukvara och hårdvara till tyska fordon och stridsvagnar som använder BT 46, såsom Leopard, Fennek, Marder och Wiesel. Framför allt ska den nya standarden för laserkoder, SISO, implementeras vilket ger den tyska armén interoperabilitet med de flesta länder i Europa. Fler och fler länder ansluter sig till SISO-koden eftersom antalet multinationella samövningar ökar. I en nära framtid kommer 12 länder i Europa använda den nya standarden.

Åsa Thegström, chef Training & Simulation, affärsområde Dynamics, Saab

”Säkerhetsläget i Europa innebär att fler och fler av våra kunder understryker att interoperabilitet är extremt viktigt för att kunna genomföra multinationella övningar av hög kvalitet. Vi har ett långt och mycket bra samarbete med den tyska kunden och den här ordern stärker vår relation och Saabs närvaro i Tyskland”, säger Åsa Thegström, chef för affärsenhet Training & Simulation inom Saabs affärsområde Dynamics.

Görgen Johansson, head of Saab’s business area Dynamics

”Den tyska armén har varit kund av BT 46 sedan 1985 och genom åren har Saab levererat systemet till i stort sett alla tyska fordon med vapenplattform. Det är ett beprövat system för skjutträning med olika vapen samt för realistiska, taktiska stridsövningar i fält”, säger Görgen Johansson, chef för Saab affärsområde Dynamics.

BT 46 har redan levererats till fler än 20 länder till stöd för stridsövningar med fordon och tillhörande vapensystem. Över 7000 fordonssimulatorer har levererats till fler än 100 tillämpningar världen över.
Ordern bokades under fjärde kvartalet 2017.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Saabs presscenter
+46 (0)734 180 018
presscentre@saabgroup.com
www.saabgroup.com
www.saabgroup.com/YouTube
Följ oss på Twitter: @saab

Saab förser den globala marknaden med världsledande produkter, tjänster och lösningar inom militärt försvar och civil säkerhet. Saab har verksamhet och medarbetare på alla kontinenter i hela världen. Genom innovativt, pragmatiskt och samarbetsinriktat arbete, utvecklar, anpassar och förbättrar Saab ständigt ny teknologi för att möta kundernas förändrade behov.