Hoppa till innehåll

Saab får order på underhåll av ubåtar och ubåtsräddning, #Saabgroup

Försvars- och säkerhetsföretaget Saab har tecknat ramavtal med Försvarets Materielverk (FMV) avseende underhåll och support av ubåtar samt ubåtsräddningssystem. Ramavtalet omfattar perioden 2017-2019 och det initiala ordervärdet uppgår till MSEK 69.

Ramavtalet omfattar att vidmakthålla och erbjuda hög operativ tillgänglighet på Försvarsmaktens ubåtar och system för ubåtsräddning genom konfigurationsledning, underhåll, tekniskt systemstöd och modifieringar. Ramavtalet är en del av den avsiktsförklaring som Saab och FMV presenterade den 9 juni 2014.

– Genom långsiktig planering gör vi det möjligt för den svenska marinen att ha högsta möjliga tillgång till ubåtarna och ubåtsräddningen, säger Sverker Lindholm, chef för affärsenheten Submarines vid Saabs affärsområde Kockums.

Saab har en unik erfarenhet av att utveckla och vidmakthålla undervattenssystem som motsvarar kunders behov, bland annat inom framdrivning, kommunikation och målsökning.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Saabs presscenter
+46 (0)734 180 018
presscentre@saabgroup.com
http://www.saabgroup.com
http://www.saabgroup.com/YouTube
Följ oss på Twitter: @saab

Saab förser den globala marknaden med världsledande produkter, tjänster och lösningar inom militärt försvar och civil säkerhet. Saab har verksamhet och medarbetare på alla kontinenter i hela världen. Genom innovativt, pragmatiskt och samarbetsinriktat arbete, utvecklar, anpassar och förbättrar Saab ständigt ny teknologi för att möta kundernas förändrade behov.