Hoppa till innehåll

Saab får order på tränings- och simuleringsutrustning till den norska armén

Försvars- och säkerhetsföretaget Saab har mottagit en order från norska försvarets logistikorganisation (FLO) att leverera avancerad tränings- och simuleringsutrustning inklusive support till norska arméns taktiska träningscenter. Ordervärdet är MSEK 141 och ska levereras under åren 2016-2020.

Saabs affärsenhet Training and Simulation har försett den norska armén med träningsutrustning sedan 2003. Denna order är en fortsättning på det nuvarande servicekontraktet och en uppgradering av träningsanläggningen. Armén i Norge blir den första kunden att erhålla Saabs nästa generation simulatorenhet för fordonssikten som säkerställer en mer realistisk träningsupplevelse.

– FLO är glada över att få fortsätta det goda samarbetet vi har haft med Saab. Detta säkerställer tillgång till avancerad träning för den Norska Armén.” säger brigadgeneral Bjarne Nermo, chef över markkapacitet på FLO.

– Vi är mycket nöjda med att kunna fortsätta vårt långa och nära samarbete med den norska armén. Tillsammas kommer vi utöka och förbättra de nuvarande träningsförmågorna som finns på det taktiska träningscentret.” säger Dag Wikören, marknads- och försäljningschef för Saab i Norge.

Norska arméns taktiska träningscenter har en komplett träningsutrustning på bataljonsnivå för soldater, fordon, pansarvärnsvapen och ett avancerat övningsstyrsystem som används före, efter och under pågående träning.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Saabs presscenter
+46 (0)734 180 018
presscentre@saabgroup.com
www.saabgroup.com
www.saabgroup.com/YouTube
Följ oss på Twitter: @saab
Saab förser den globala marknaden med världsledande produkter, tjänster och lösningar inom militärt försvar och civil säkerhet. Saab har verksamhet och medarbetare på alla kontinenter i hela världen. Genom innovativt, pragmatiskt och samarbetsinriktat arbete, utvecklar, anpassar och förbättrar Saab ständigt ny teknologi för att möta kundernas förändrade behov.