Hoppa till innehåll

Saab får order på trafikledningssystem för världens största containerhamn, #Saabgroup

Saab har mottagit en order från den kinesiska marina säkerhetsadministrationen på VTMIS-systemet (Vessel Traffic Management Information System), för att öka säkerheten och effektiviteten för fartyg och transporter i världens största containerhamn i Shanghai.

Projektet beräknas ta 18 månader att genomföra med start november 2018. Ordern omfattar att byta ut huvuddelen av de befintliga radar- och kommunikationssystemen, två trafikcenter samt leverans av ett nytt övervakningscenter.

– Saabs expertis inom uppgradering av komplexa system med minimala driftstörningar var en avgörande faktor för den kinesiska marina säkerhetsadministrationens beslut. Med sin dagliga import och export av varor till ett värde av 3 miljarder dollar behöver hamnens användare ständig tillgång till säkra och effektiva fartygstransporter, vilket är exakt vad Saabs system levererar, säger Jessica Öberg, chef för Saabs affärsområde Industrial Products and Services.

Det ursprungliga systemet som installerades av Saab 2005 var konstruerat för att skydda den 33 km långa Donghai-bron, som förbinder containerhamnen Yangshan med fastlandet. Saab ska nu bygga ut systemet till att även omfatta Wusong-området.

Vid varje given tidpunkt finns fler än tiotusen fartyg i farvattnen kring Shanghais hamn. Dessa fartyg påverkas ofta av den täta dimman i området. Det dåliga vädret skulle ha mycket större inverkan på sjöfarten om inte Saabs VTMIS-system fanns på plats.

Saab är ledande inom säkra, effektiva och lättkonfigurerade lösningar för marin geomatik, navigering, sök- och räddningsoperationer, kustbevakning, hamnsäkerhet och trafikhantering. Saabs lösningar används i fler än 100 hamnar, inklusive åtta av de 20 främsta containerhamnarna i världen. Saab har mer än 70 trafiklednings-centraler i drift som följer över 50 000 fartyg i hamnar som Hong Kong, Rotterdam, Shanghai och flera hamnar i Australien.

För mer information kontakta:

Saabs presscenter,

+46 (0)734 180 018,

presscentre@saabgroup.com

www.saabgroup.com

www.saabgroup.com/YouTube

Följ oss på Twitter: @saab

Saab förser den globala marknaden med världsledande produkter, tjänster och lösningar inom militärt försvar och civil säkerhet. Saab har verksamhet och medarbetare på alla kontinenter. Genom innovativt, samarbetsinriktat och praktiskt tänkande utvecklar, anpassar och förbättrar Saab ny teknik för att möta kundernas förändrade behov.