Hoppa till innehåll

Saab får order på RBS 70 NG

Försvars- och säkerhetsföretaget Saab har mottagit en order på RBS 70 NG VSHORAD (Very Short Range Air Defence System), den senaste versionen av Saabs luftvärnssystem RBS 70.

Ordervärdet uppgår till cirka MSEK 378 och leveranser kommer att ske under perioden 2018-2020 följt av långvarigt underhåll och support av systemen.

Görgen Johansson, Chef för Saabs affärsområde Dynamics
Görgen Johansson, Chef för Saabs affärsområde Dynamics

”Vi är mycket stolta över det förtroende våra kunder visar för RBS 70 NG-systemet och är nöjda med att ha kunnat säkra den här ordern”, säger Görgen Johansson, chef för Saabs affärsområde Dynamics.
Branschens karaktär och omständigheter som rör produkten och kunden gör att ytterligare information om avtalet inte kommer att offentliggöras.

Kärnan i RBS 70 NG är den nya generationens sikte med en integrerad och högupplöst värmekamera som möjliggör skydd dygnet runt. Systemet har också ett avancerat invisningssystem som förbättrar både reaktionstid och målfångning. Med RBS 70 NG erbjuder Saab ett toppmodernt system för kunder med höga krav och som vill satsa på framtiden.

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Saabs presscenter
+46 (0)734 180 018
presscentre@saabgroup.com
www.saabgroup.com
www.saabgroup.com/YouTube
Följ oss på Twitter: @saab

Saab förser den globala marknaden med världsledande produkter, tjänster och lösningar inom militärt försvar och civil säkerhet. Saab har verksamhet och medarbetare på alla kontinenter i hela världen. Genom innovativt, pragmatiskt och samarbetsinriktat arbete, utvecklar, anpassar och förbättrar Saab ständigt ny teknologi för att möta kundernas förändrade behov.