Hoppa till innehåll

Saab får order på RBS 70 från den brasilianska armén

Försvars- och säkerhetsföretaget Saab har tecknat ett kontrakt om att leverera RBS 70 VSHORAD (Very Short Range Air Defence System) till den brasilianska armén. Det totala ordervärdet är cirka 105 MSEK och leveranser kommer att genomföras under 2017 och 2018.


RBS 70-systemet används idag av den brasilianska armén och ingick i skyddet av sommar-OS 2016 i Rio de Janeiro, Brasilien. Kontraktet som tecknats mellan Saab och den brasilianska armén omfattar bärbara RBS 70-avfyrningssystem, mörkerutrustning, övningssimulatorer, multispektralt kamouflage för RBS 70 och tillhörande utrustning för operatörer och underhåll.

Stefan Öberg, head of Saab Business Unit Missile Systems

– Genom den här ordern fortsätter den brasilianska armén att förbättra sin luftvärnsförmåga.

Systemet spelade en mycket viktig roll under skyddet av sommar-OS 2016, där det användes för att bevaka både själva spelen och den strategiska infrastrukturen.

Vi vet att systemets kapacitet och tillförlitlighet är mycket uppskattat av kunden, säger Stefan Öberg, chef för affärsenheten Missile Systems inom Saabs affärsområde Dynamics.

Saabs portfölj av markbaserade luftvärnssystem med kort räckvidd omfattar RBS 70 och vidareutvecklingen RBS 70 NG.

RBS 70-systemet är mycket framgångsrikt på marknaden med mer än 1 600 system och 18 000 missiler levererade till 19 länder.

 

För mer information kontakta:
Saabs presscenter,
+46 (0)734 180 018,
presscentre@saabgroup.com
http://www.saabgroup.com
http://www.saabgroup.com/YouTube
Följ oss på Twitter: @saab

Saab förser den globala marknaden med världsledande produkter, tjänster och lösningar inom militärt försvar och civil säkerhet. Saab har verksamhet och medarbetare på alla kontinenter. Genom innovativt, samarbetsinriktat och praktiskt tänkande utvecklar, anpassar och förbättrar Saab ny teknik för att möta kundernas förändrade behov.