Hoppa till innehåll

Saab får order på produktion av bakkroppar till skolflygplan

Saab har skrivit ett kontrakt med Boeing för produktion av avancerade bakkroppssektioner till träningsflyg. Ordervärdet för Saab är cirka 750 miljoner SEK.

De avancerade bakkroppssektionerna kommer att produceras i Saabs nya anläggning i West Lafayette, Indiana, USA, och de första leveranserna till Boeing är planerade till 2023.

  • Detta är en viktig milstolpe och understryker att Saab levererar enligt våra åtaganden till våra kunder. Denna order möjliggör att Saab kan fortsätta att öka produktionen och rekryteringen i West Lafayette. Vi ser fram emot det här kapitlet för vår växande verksamhet i Indiana, säger Erik Smith, VD och koncernchef, Saab i USA.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Saabs presscenter

+46 (0)734 180 018

presscentre@saabgroup.com

www.saab.com

Twitter: @Saab

Facebook: @Saab

LinkedIn: Saab

Instagram: Saab

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.  Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem.

Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga.