Hoppa till innehåll

Saab får order på granatkastarammunition

Försvars- och säkerhetsföretaget Saab har fått en beställning på övningsammunition till granatkastare. Leveranser kommer ske under perioden 2015-2016.

Saab Bofors Dynamics Switzerland Ltd. (SBDS), som är en del av Saabs affärsområde Dynamics, har mottagit en beställning som omfattar tillverkning och slutmontering av 81mm övningsgranater. SBDS ansvarar för montering av de explosiva komponenterna, slutmontering samt genomförande av Lot acceptance test (LAT).

Leveranser kommer ske under 2016 och 2017 som ett resultat av ett tidigare utvecklingskontrakt som genomfördes med lyckat resultat under perioden 2015-2016.

Stephen Kocher, chef för Saab Bofors Dynamics Switzerland
Stephen Kocher, chef för Saab Bofors Dynamics Switzerland

–  Den här beställningen är helt i linje med vår strategi att stärka och utöka vårt erbjudande inom granatkastarammunition. Att vi vunnit det här avtalet visar ännu en gång på den marknadsledande position vi har i Schweiz inom det här segmentet. Avtalet är till volymen den enskilt största produktionsbeställningen vi fått på granater, säger Stephan Kocher, chef för Saab Bofors Dynamics Switzerland.

Branschens karaktär och omständigheter som rör produkten och kunden gör att ytterligare information om avtalet inte kommer att offentliggöras.

SBDS har en ledande position inom design, utveckling och produktion av granatkastarammunition och verkansdelar samt andra produkter och tjänster relaterat till ammunition och ammunitionskomponenter. Företaget är specialiserade på hantering av ammunition över hela livscykeln och tillhandahåller service av olika ammunitionstyper, främst för grovkalibriga produkter. SBDS, som tillhör Saabs affärsområde Dynamics, är ett helägt dotterbolag med verksamhet i Thun, Schweiz, där företaget tillhandahåller en toppmodern utvecklings- och produktionsanläggning med unika och avancerade test-och simuleringsmöjligheter.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Saabs presscenter
+46 (0)734 180 018
presscentre@saabgroup.com
www.saabgroup.com
www.saabgroup.com/YouTube
Följ oss på Twitter: @saab

Saab förser den globala marknaden med världsledande produkter, tjänster och lösningar inom militärt försvar och civil säkerhet. Saab har verksamhet och medarbetare på alla kontinenter i hela världen. Genom innovativt, pragmatiskt och samarbetsinriktat arbete, utvecklar, anpassar och förbättrar Saab ständigt ny teknologi för att möta kundernas förändrade behov.