Hoppa till innehåll

Saab får order på Carl-Gustaf M4 från det slovenska försvaret, #Saabgroup

 

Saab har fått en order på leveranser av det nya mångsidiga Carl-Gustaf® M4-vapensystemet från det slovenska försvaret. Leveranserna ska genomföras under 2018–2020.

Slovenien är en ny kund för Carl-Gustaf-systemet, och Saabs nionde kund för Carl-Gustaf M4-versionen sedan lanseringen i slutet av 2014.

Carl-Gustaf M4 är den senaste versionen av det bärbara, mångsidiga vapensystemet som avfyras från axeln. Användarna får tillgång till en mängd olika stridsalternativ och trupperna kan agera smidigt och effektivt i alla situationer. Den senaste versionen har samma enastående kapacitet som tidigare och erbjuder dessutom större träffsäkerhet, lättare konstruktion och kompatibilitet med kommande funktioner och tillbehör. M4 är dessutom kompatibelt med kommande teknisk utveckling på slagfältet, till exempel intelligenta siktessystem och programmerbar ammunition.

– Den slovenska beställningen är ytterligare bevis på att Carl-Gustaf M4 är det främsta mångsidiga vapensystemet på marknaden. Vi är glada över att leverera Saabs Carl-Gustaf M4 med sin överlägsna kapacitet och höga taktiska flexibilitet till det slovenska försvaret, och vi är övertygade om att slutanvändaren kommer att bli nöjd, säger Görgen Johansson, chef för Saabs affärsområde Dynamics.

Den nya versionen bibehåller effektiviteten och mångsidigheten hos det beprövade Carl-Gustaf-systemet, samtidigt som den inför en rad stora förbättringar. Dessa inkluderar en konstruktion med lättare vikt (mindre än 7 kg), skotträknare, förbättrade säkerhetsfunktioner och intelligenta funktioner, till exempel kompatibilitet med framtidens intelligenta siktessystem och programmerbara ammunition, som tillsammans ger soldaten betydande operativa förbättringar. Vapnet är helt bakåtkompatibelt med alla ammunitionstyper

För mer information kontakta:

Saabs presscenter,

+46 (0)734 180 018,

presscentre@saabgroup.com

www.saabgroup.com

www.saabgroup.com/YouTube

Följ oss på Twitter: @saab

Saab förser den globala marknaden med världsledande produkter, tjänster och lösningar inom militärt försvar och civil säkerhet. Saab har verksamhet och medarbetare på alla kontinenter. Genom innovativt, samarbetsinriktat och praktiskt tänkande utvecklar, anpassar och förbättrar Saab ny teknik för att möta kundernas förändrade behov.