Hoppa till innehåll

Saab får order på Carl-Gustaf M4 från Australien

Saab har fått en order från Australiens försvarsdepartement gällande ytterligare leveranser av granatgeväret Carl-Gustaf® M4. Ordervärdet är 400 miljoner SEK och leveranser är planerade 2024-2025.

I leveranserna ingår även Saabs nya riktmedel för Carl-Gustaf M4.

– Vi levererar ett modernt vapensystem, utvecklat utifrån användarens behov, som stärker Australiens försvarsmakts förmåga på slagfältet, säger Görgen Johansson, chef för Saabs affärsområde Dynamics.

Carl-Gustaf är väl beprövat och förser soldater med effektiv förmåga. Det breda utbudet av ammunitionstyper innebär att vapnet är flexibelt och väl lämpat för olika situationer på slagfältet, oavsett om det handlar om att neutralisera bepansrade fordon eller byggnader, eller att belysa slagfältet vid operationer i mörker.

Carl-Gustafsystemet har levererats till fler än 40 länder i många delar av världen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, er och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers .

Företagsnamn:
Saab AB
Adress:
Box 12062
Postnummer & Ort:
102 22 Stockholm
Webbplats:
www.saabgroup.com
Telefon:
+46 8 463 00 00
E-post:
info@saabgroup.com

Relaterade nyheter