Hoppa till innehåll

Saab får order på Carl-Gustaf från Japan

Saab har fått en order från Japans försvarsmakt på granatgeväret Carl-Gustaf®. Ordern omfattar över 300 system och leveranser kommer att äga rum under 2025.

Carl-Gustaf har använts av den japanska försvarsmakten sedan 1979.

  • Beställningen visar att det mångsida vapensystemet Carl-Gustaf möter den japanska försvarsmaktens högt ställda krav och vi ser fram emot att fortsätta bidra till att stärka landets förmågor, säger Görgen Johansson, chef för Saabs affärsområde Dynamics.

Saabs väl beprövade Carl-Gustafsystem förser soldater med effektiv förmåga. Det breda utbudet av ammunitionstyper innebär att vapnet är flexibelt och väl lämpat för många situationer på slagfältet, oavsett om det handlar om att neutralisera bepansrade fordon, byggnader, eller att belysa slagfältet vid operationer i mörker.

Kontakt

Saabs presscenter
+46 (0)734 180 018
presscentre@saabgroup.com

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 20 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, er och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers .

Företagsnamn:
Saab AB
Adress:
Box 12062
Postnummer & Ort:
102 22 Stockholm
Webbplats:
www.saabgroup.com
Telefon:
+46 8 463 00 00
E-post:
info@saabgroup.com

Relaterade nyheter