Hoppa till innehåll

Saab får order på bakkroppar till skolflygplanet T-7A

Saab har fått en order av Boeing gällande tillverkning av bakkroppar till skolflygplanet T-7A. Ordervärdet för Saab är 101,7 miljoner USD (cirka 1 miljard SEK) och ordern bokades i december 2023.

Saab kommer att utföra arbetet vid sin tillverkningsanläggning i West Lafayette, Indiana i USA.

Vi bygger det mest innovativa avancerade pilotutbildningssystemet som finns på marknaden och jag är övertygad om att det här programmet kommer att fortsätta leverera flygplan många år framöver. Ordern stärker vårt partnerskap med Boeing och innebär att vi skalar upp serieproduktionen för att möta den ökande efterfrågan vi ser på marknaden, säger Lars Tossman, chef för Saabs affärsområde Aeronautics.

Saab fick den första beställningen på bakkroppar till skolflygplanen från Boeing 2018. De första två T-7A Red Hawk-flygplanen har nyligen anlänt till flygbaserna Edwards respektive Eglin i USA där utvecklingsflygtester kommer att genomföras.

Kontakt

Saabs presscenter
+46 (0)734 180 018
presscentre@saabgroup.com

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med över 21 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, er och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers .

Företagsnamn:
Saab AB
Adress:
Box 12062
Postnummer & Ort:
102 22 Stockholm
Webbplats:
www.saabgroup.com
Telefon:
+46 8 463 00 00
E-post:
info@saabgroup.com

Relaterade nyheter