Hoppa till innehåll

Saab får order på avancerade simulatorer av FMV

Försvars- och säkerhetsföretaget har fått en order på nya lasersimulatorer från Försvarets Materielverk (FMV). Ordervärdet uppgår till SEK 95 miljoner och leveranser kommer att ske under 2017.

Den svenska armén uppgraderar och moderniserar sitt träningssystem i syfte att möta framtida funktionella krav nationellt. Uppgraderingen innebär också att Försvarsmakten kan nyttja den internationella standarden, vilken används av övriga nordiska länder samt flertalet Europeiska NATO-länder, inklusive US Army i Europa.

Åsa Thegström, chef Training & Simulation, affärsområde Dynamics, Saab
Åsa Thegström, chef Training & Simulation, affärsområde Dynamics, Saab

– Denna order är ett bevis på att vår metod för att simulera ballistik på ett realistiskt sätt är fortsatt världsledande. Vi utvecklar teknologin kontinuerligt för att förbättra systemens prestanda och möta nya krav, säger Åsa Thegström, chef för affärsenheten Training & Simulation inom Saabs affärsområde Dynamics.

– Vi har en lång tradition av leveranser av simulatorsystem till den svenska försvarsmakten och med denna beställning säkerställer vi Försvarsmaktens förmåga att träna och öva på nationell och internationell nivå, säger Åsa Thegström.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Saabs presscenter
+46 (0)734 180 018
presscentre@saabgroup.com
www.saabgroup.com
www.saabgroup.com/YouTube
Följ oss på Twitter: @saab

Saab förser den globala marknaden med världsledande produkter, tjänster och lösningar inom militärt försvar och civil säkerhet. Saab har verksamhet och medarbetare på alla kontinenter i hela världen. Genom innovativt, pragmatiskt och samarbetsinriktat arbete, utvecklar, anpassar och förbättrar Saab ständigt ny teknologi för att möta kundernas förändrade behov.