Hoppa till innehåll

Saab får order på AT4CS RS till USA

Försvars- och säkerhetsföretaget Saab har fått en beställning från den amerikanska armén på det bärbara pansarvärnsvapnet AT4 CS RS (Reduced Sensitivity). Leverans kommer att ske under 2016.

AT4 CS RS är ett förladdat engångsvapen med en speciellt utformad och unik verkansdel som ger en stor effekt inuti bepansrade mål. Tack vare den nya verkansdelen har AT4CS RS förbättrats avseende förmågan att motstå yttre påverkan (IM).

Görgen Johansson, Chef för Saabs affärsområde Dynamics
Görgen Johansson, Chef för Saabs affärsområde Dynamics

– Den här ordern visar kundens fortsatta förtroende för AT4:s förmågor, mångsidighet och dess framtida potential. Tillsammans med den stora beställning som vi mottog i december 2014 från den franska försvarsmakten, är den här ordern ytterligare ett bevis på att Saab är en världsledande leverantör inom det axelburna produktsegmentet,” säger Görgen Johansson, chef för Saabs affärsområde Dynamics.

AT4 är ett av de mest framgångsrika och beprövade vapensystem som någonsin utvecklats. Hög flexibilitet innebär att vapnet inte är begränsat till att enbart bekämpa stridsvagnar och tunga stridsfordon, utan det är även effektivt mot hot i byggnader och andra installationer. Systemet kan även användas för skydd av t ex anläggningar och andra tillgångar. AT4-familjen inkluderar AT4 HEAT (high explosive anti-tank), CS (confined space) samt AST (anti-structure).

2014 lanserades nya förmågor inom vapensystemet. De nya förmågorna ingår i den beprövade AT4CS-familjen som bygger på Saabs modulära 84mm produktportfölj, vilken inkluderar det mångsidiga omladdningsbara vapnet Carl-Gustaf samt engångsvapnet AT4. De nya förmågorna – AT4 CS ER (extended range) och AT4CS HE (high explosive) – ger soldaten en ökad flexibilitet genom flermålsförmåga samt möjligheten att skjuta inifrån byggnader.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Saabs presscenter
+46 (0)734 180 018
presscentre@saabgroup.com
www.saabgroup.com
www.saabgroup.com/YouTube
Följ oss på Twitter: @saab
Saab förser den globala marknaden med världsledande produkter, tjänster och lösningar inom militärt försvar och civil säkerhet. Saab har verksamhet och medarbetare på alla kontinenter i hela världen. Genom innovativt, pragmatiskt och samarbetsinriktat arbete, utvecklar, anpassar och förbättrar Saab ständigt ny teknologi för att möta kundernas förändrade behov.