Hoppa till innehåll

Saab får order från Tjeckien på utökning av taktiska övningssystem, #Saabgroup

Saab har fått en order från Tjeckiens försvarsmakt avseende utökning av det instrumenterade, laserbaserade övningssystemet Saab GAMER. Leveranserna av det nya systemet kommer att påbörjas i slutet av 2019 och fortsätter under 2020. Ordervärdet uppgår till MSEK 108.

Med det nya uppgraderade taktiska övningssystemet kommer den tjeckiska armén och militärpolisen att få nya möjligheter och funktioner vid sina övningar på kompaninivå. Ordern omfattar uppgraderingar av det befintliga systemet, nya nyckelfunktioner inom soldatburna övningssystem, fordonsbaserade lasersimulatorer med simulering av ballistik samt övningslösningar för strid i bebyggelse.

– Saabs realistiska träningssystem kommer att öka tjeckiska arméns operativa förmåga, dessutom får de full interoperabilitet som innebär att de har möjlighet att delta i övningar på internationell nivå, säger Åsa Thegström, chef för affärsenheten Training & Simulation inom Saabs affärsområde Dynamics.

Den tjeckiska armén anskaffade det första instrumenterade Saab GAMER-systemet 2011 för fordonet Pandur IFV, och beställde under 2016 uppgradering till interoperabilitet med laserkoden U-LEIS. Med denna nya utökning har den tjeckiska armén fått ett övningssystem som uppfyller deras behov.

– Saab och den tjeckiska försvarsmakten har en lång affärsmässig relation. Ordern är en viktig utökning av det system som den tjeckiska armén anskaffade 2011 och är ett bevis på kundens stora förtroende för och tillfredsställelse med Saabs taktiska övningssystem, säger Krasimira Stoyanova, chef för Saabs landsenhet Central- och Östeuropa.

Saabs lasersimulatorer används av de brittiska, tyska, svenska, norska, nederländska och amerikanska väpnade styrkorna. Systemet är NATOs standardsimulator för skjutövningar och strid med pansarfordon och pansarvärnsvapen.

För mer information kontakta:

Saabs presscenter,

0734-180 018,

presscentre@saabgroup.com

www.saabgroup.com

www.saabgroup.com/YouTube

Följ oss på Twitter: @saab

Saab förser den globala marknaden med världsledande produkter, tjänster och lösningar inom militärt försvar och civil säkerhet. Saab har verksamhet och medarbetare på alla kontinenter. Genom innovativt, samarbetsinriktat och praktiskt tänkande utvecklar, anpassar och förbättrar Saab ny teknik för att möta kundernas förändrade behov.