Hoppa till innehåll

Saab får order från Lettland på ammunition till Carl-Gustaf, #Saabgroup

Saab har fått en order från Lettlands försvarsministerium på ammunition till Carl-Gustaf®. Det totala ordervärdet är 170 MSEK.

Beställningen på ammunition ingår i ett ramavtal som undertecknats av Försvarets materielverk och innebär att Lettland kan beställa granatgevärsammunition från Saab. Lettlands försvarsmakt har använt vapensystemet Carl-Gustaf i över 20 år.

– Denna beställning visar på det fortsatt starka förtroendet för våra vapensystem, samtidigt som de utgör tydligt bevis på det förtroende vi har från kunden och den förmåga systemet skapar för Lettlands försvarsmakt, säger Görgen Johansson, chef för Saabs affärsområde Dynamics.


Saabs världsledande vapensystem Carl-Gustaf har använts under lång tid och med stor framgång världen över, inklusive i den nordiska och baltiska regionen.

Vapensystemet Carl-Gustaf kan använda en rad olika ammunitionstyper och tillåter avsuttna soldater att bekämpa olika mål – från att neutralisera stridsfordon till att röja hinder och att bekämpa fiender i byggnader. Systemet som har sålts till över 40 länder utvecklas fortlöpande med nya ammunitionstyper och förbättrade förmågor.

För mer information kontakta:
Saabs presscenter,
+46 (0)734 180 018,
presscentre@saabgroup.com
www.saabgroup.com
www.saabgroup.com/YouTube
Följ oss på Twitter: @saab

Saab förser den globala marknaden med världsledande produkter, tjänster och lösningar inom militärt försvar och civil säkerhet. Saab har verksamhet och medarbetare på alla kontinenter. Genom innovativt, samarbetsinriktat och praktiskt tänkande utvecklar, anpassar och förbättrar Saab ny teknik för att möta kundernas förändrade behov.