Hoppa till innehåll

Saab får order från KMW på mobila kamouflagesystem

Försvars- och säkerhetsföretaget Saab har fått en order från det tyska företaget Krauss-Maffei Wegmann GmbH (KMW) för leverans av det mobila kamouflagesystemet MCS. Leveranserna kommer att genomföras under perioden 2018-2022.

Barracuda Mobile Camouflage System (MCS) är en flexibel kamouflagelösning som ger ett multispektralt skydd för rörliga och stillastående fordon. Kamouflagesystemet som beställts av KMW kommer att användas på den tyska arméns nya stridsvagn Leopard 2 A7V som är den senaste versionen av Leopard 2 A7, och som har utvecklats och tillverkats av KMW. Det beställda kamouflagesystemet levereras i skogskonfiguration.

– Vi är fullständigt certifierade som leverantör av avancerade mobila kamouflagelösningar av kunden, och det är vi naturligtvis mycket stolta över. Den här ordern gör det möjligt för kunden att utrusta sina stridsvagnar med ett pålitligt, multispektralt och beprövat kamouflagesystem. I år firar vi att vi har utvecklat statiska och mobila kamouflagesystem i 60 år, och den här ordern är ett bevis på den erfarenheten, säger Görgen Johansson, chef för Saabs affärsområde Dynamics.

Barracudas avancerade kamouflageprodukter har exporterats till fler än 60 länder över hela världen. Saab erbjuder ett unikt paket med skräddarsydda kamouflagesystem och lösningar för skydd av trupp som försämrar fiendens förmåga att upptäcka mål och anfalla dem. Dessa lösningar skyddar personal, fordon och fältanläggningar mot fientliga sensorer och fientligt måluttag.

Kamouflagelösningarna erbjuder ett . Allt från ultraviolett stålning, synligt ljus, närinfrarött ljus till värmesensorer och radar. Det inbyggda skyddet mot värmestrålning minskar temperaturen i fordonen och ökar besättningens komfort, träffsäkerhet och bränsleeffektivitet.

För mer information kontakta:
Saabs presscenter,
+46 (0)734 180 018,
presscentre@saabgroup.com
www.saabgroup.com
www.saabgroup.com/YouTube
Följ oss på Twitter: @saab

Saab förser den globala marknaden med världsledande produkter, tjänster och lösningar inom militärt försvar och civil säkerhet. Saab har verksamhet och medarbetare på alla kontinenter. Genom innovativt, samarbetsinriktat och praktiskt tänkande utvecklar, anpassar och förbättrar Saab ny teknik för att möta kundernas förändrade behov.