Hoppa till innehåll

Saab får order från FMV avseende flygtrafiklednings- och flygplatssystem, #Saabgroup

Saab har mottagit en beställning från Försvarets materielverk (FMV) på integrerad flygtrafikledning (i-ATC) och integrering av en rad system i flygledartornet. Det sammanlagda ordervärdet uppgår till cirka SEK 138 miljoner och leveransen kommer att genomföras under perioden 2019–2021.

Beställningen avser underhåll och uppgradering av en rad flygtrafiklednings- och flygplatssystem vid Försvarsmaktens anläggningar runt om i landet. Systemen innehåller en mängd nya funktioner för att öka säkerheten och effektiviteten för flygtrafiken. I avtalet med FMV ingår dessutom en uppgraderad flygtrafikledningssimulator.

– Saab erbjuder flygtrafikledningslösningar i världsklass som förbättrar säkerheten och effektiviteten i flygtrafiken världen över. Denna order stärker säkerheten för våra kunders unika situation med både militär och civil trafikledning på samma flygplatser. Jag är stolt över att ha kundens fortsatta förtroende i detta avseende, säger Jessica Öberg, chef för Saabs affärsområde Industrial Products and Services.

Arbetet ska utföras vid Saabs anläggningar i Göteborg, Växjö, Arboga och Östersund och omfattar två av Saabs affärsområden, Industrial Products and Services och Support and Services.

Saabs expertis inom flygtrafikledningssystem sträcker sig från flygplatsverksamhet till digitala flygledartorn. Våra lösningar används av leverantörer av flygtrafikledningstjänster, flygplatser och flygbolag på mer än 100 platser i 45 länder. Som ledande leverantör av beprövade lösningar och tjänster inom flygledningssystem, kan vi omvandla verksamheter och förverkliga nyskapande idéer under hela processen från konceptformulering till långsiktig support.

Läs mer om vad Saab kan erbjuda inom flygtrafikledning:

ATM video
B-roll for editorial use

För mer information kontakta:

Saabs presscenter,

+46 (0)734 180 018,

presscentre@saabgroup.com

www.saabgroup.com

www.saabgroup.com/YouTube

Följ oss på Twitter: @saab

Saab förser den globala marknaden med världsledande produkter, tjänster och lösningar inom militärt försvar och civil säkerhet. Saab har verksamhet och medarbetare på alla kontinenter. Genom innovativt, samarbetsinriktat och praktiskt tänkande utvecklar, anpassar och förbättrar Saab ny teknik för att möta kundernas förändrade behov.