Hoppa till innehåll

Saab får order från Boeing avseende skolflygplanet T-X, #Saabgroup

T-X_T-1 & T-2 Arch Pass, Fly By & Ramp Sequences_STL_4/27/2017_RMS#307321_MSF17-0022 Series_Photos by John Parker

Saab har fått en order från Boeing avseende teknik- och tillverknings-fasen (EMD) för skolflygplanet T-X. Ordervärdet uppgår till cirka MUSD 117,6 och sträcker sig till 2022.

Den 27 september valdes Saab och Boeing av det amerikanska flygvapnet för T-X-programmet, vilket innebär en ny era i partnerskapet mellan Saab och Boeing.

T-X-programmet är indelat i flera faser. Denna order avser den första fasen: teknik och tillverkning (EMD), i vilken Saab och Boeing industrialiserar T-X-flygplanet tillsammans med kunden. Denna fas inkluderar utprovning, amerikansk militär flygcertifiering samt leverans av fem skolflygplan. EMD-fasen följs av serieproduktion.

– Den här beställningen är ett spännande steg som tar oss in i en helt ny era när det kommer till skolflygplan. Det lägger grunden för vårt samarbete under många år framöver. Vi ser fram emot att ta nästa steg tillsammans med Boeing, säger Håkan Buskhe, VD och koncernchef på Saab.

Saab och Boeing har tillsammans utvecklat skolflygplanet T-X. Saab är en riskdelande partner med Boeing i utvecklingsprojektet. Boeing är den utvalda huvudleverantören av det avancerade pilotträningssystemet till det amerikanska flygvapnet.

För mer information om T-X, se:

https://saab.com/tx

https://mediaportal.saabgroup.com/

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Saabs presscenter

Ann Wolgers, Press Officer

+46 (0)734 180 018

presscentre@saabgroup.com

www.saabgroup.com

www.saabgroup.com/YouTube

Följ oss på Twitter: @saab

Saab förser den globala marknaden med världsledande produkter, tjänster och lösningar inom militärt försvar och civil säkerhet. Saab har verksamhet och medarbetare på alla kontinenter i hela världen. Genom innovativt, pragmatiskt och samarbetsinriktat arbete, utvecklar, anpassar och förbättrar Saab ständigt ny teknologi för att möta kundernas förändrade behov.