Hoppa till innehåll

Saab får lettisk order på AT4-system, #Saabgroup

Saab har fått en order från den lettiska försvarsmakten för leveranser av det axelskjutna engångsvapnet AT4. Leveranserna är planerade att genomföras under 2021.

 

 

Beställningen är den tredje som läggs inom ramavtalet som undertecknades 2017 mellan Saab och den lettiska försvarsmakten. Ramavtalet gör det möjligt för den lettiska försvarsmakten att lägga beställningar på AT4-system.

Görgen Johansson, head of Saab’s business area Dynamics

– Den här beställningen visar att kunden har förtroende för vårt AT4-system och för Saab. Vi är stolta över att kunna förse våra kunder med AT4-system som uppfyller deras specifika krav och behov, säger Görgen Johansson, chef för Saabs affärsområde Dynamics.

Saabs engångsvapen AT4 är beprövat i strid och förser användaren med de förmågor som krävs för att lyckas med uppdraget, detta inkluderar mörkerförmåga och förmåga att avfyra systemet från slutna rum. Sedan introduktionen av systemet i mitten av 1980-talet har AT4 exporterats till mer än 15 länder världen över.

Läs mer om Saabs AT4-system

För mer information kontakta:

Saabs presscenter,

+46 (0)734 180 018,

presscentre@saabgroup.com

www.saabgroup.com

www.saabgroup.com/YouTube

Följ oss på Twitter: @saab

Saab förser den globala marknaden med världsledande produkter, tjänster och lösningar inom militärt försvar och civil säkerhet. Saab har verksamhet och medarbetare på alla kontinenter. Genom innovativt, samarbetsinriktat och praktiskt tänkande utvecklar, anpassar och förbättrar Saab ny teknik för att möta kundernas förändrade behov.