Hoppa till innehåll

Saab får första beställningen på Carl-Gustaf M4

Carl-Gustaf M4 är även kompatibel med framtida teknik som exempelvis intelligenta siktessystem för programerbar ammunition. Genom beställningen är Slovakien nu den första kunden av det nya vapensystemet. Ytterligare två länder har valt att anskaffa Carl-Gustaf M4 i utvärderings-och kvalificeringssyfte.

Görgen Johansson, Chef för Saabs affärsområde Dynamics
Görgen Johansson, Chef för Saabs affärsområde Dynamics

– Det här är en stor milstolpe för Saab och Carl-Gustaf-systemet. Jag är stolt över att kunna annonsera att Slovakien är det första landet att implementera Carl-Gustaf M4 i sitt försvar. Det här är väldigt viktigt för både Saab och affärsområde Dynamics och det är ytterligare bevis på vår förmåga att erbjuda världsledande lösningar till våra kunder säger Görgen Johansson, chef för Saabs affärsområde Dynamics.

– Med den här ordern har Slovakien nu ett system som ger landet en betydande förmågehöjning. Sedan systemet lanserades har vi sett ett stort intresse för det och vi ser fram emot ordrar från fler länder,”, säger Magnus Lewis-Olsson, chef för Saabs marknadsområde Europe, Middle East & Africa.

Carl-Gustaf-systemet har en lång och framgångsrik historia världen över, och systemet har kontinuerligt moderniserats och anpassats till användarnas förändrade behov.

Försvars-och säkerhetsföretaget Saab har fått den första beställningen av det nya bärbara vapensystemet Carl-Gustaf M4. Beställningen kommer från Slovakiens armé och leveranser kommer att ske under 2016.

Carl-Gustaf M4 lanserades i slutet av 2014. Systemet har samma effektivitet och mångsidighet som tidigare versioner av det beprövade vapensystemet, men den förbättrade och lättare konstruktionen (vikt under 7 kg) ger soldaten betydande förmågehöjningar avseende flexibilitet och mobilitet.

Saabnyhet 150916bCarl-Gustaf M4 är den senaste versionen av det mångsidiga och bärbara vapensystemet. Systemet ger soldaten en mängd olika valmöjligheter och möjliggör även för trupper att vara flexibla och effektiva i alla scenarion. Carl-Gustaf M4 bygger vidare på systemets redan beprövade kapacitet och erbjuder en högre grad av precision, lättare konstruktion samt kompatibilitet med framtida teknik.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Saabs presscenter
+46 (0)734 180 018
presscentre@saabgroup.com
www.saabgroup.com
www.saabgroup.com/YouTube
Följ oss på Twitter: @saab
Saab förser den globala marknaden med världsledande produkter, tjänster och lösningar inom militärt försvar och civil säkerhet. Saab har verksamhet och medarbetare på alla kontinenter i hela världen. Genom innovativt, pragmatiskt och samarbetsinriktat arbete, utvecklar, anpassar och förbättrar Saab ständigt ny teknologi för att möta kundernas förändrade behov.