Hoppa till innehåll

Saab får första beställning inom ramen för australiensiskt fartygsprogram

Försvars- och säkerhetsföretaget Saab har fått en beställning från den australiensiska regeringen avseende underhåll av stridsledningssystem ombord australiensiska marinens fregatter av typen ANZAC. Ordervärdet uppgår till cirka MSEK 248 och arbetet ska utföras mellan juli 2016 och december 2017.

Det är Saab Australiens första order inom ramen för det nyligen undertecknade så kallade WAMA-avtalet (Warship Asset Management Agreement). WAMA är en förvaltningsorganisation som ansvarar för att säkerställa ANZAC-fregatternas prestanda och sjöduglighet, samt underhålla infrastrukturen för den australiensiska marinen. Inom ramen för detta avtal kommer Saab Australien, som tillhör Saabs affärsområde Surveillance, att leverera kontinuerliga supporttjänster i både västra och södra Australien.

–  Avtalet och denna första order speglar vårt mycket framgångsrika och långsiktiga engagemang i ANZAC-fregatterna och den australiensiska marinen, säger Dean Rosenfield, chef för Saab Australien.

–  ANZAC-fregatterna är en betrodd arbetshäst inom den australiensiska marinen och Saab har under de senaste 20 åren spelat en viktig roll i utvecklingen av dess stridsförmåga. Vi ser fram emot att fortsätta arbeta med våra lokala partners för att säkerställa att fartygen fortsätter att uppfylla marinens behov, säger Dean Rosenfield.

Saab är en del i WAMA-teamet vars ansvar är att säkerställa hög tillgänglighet och bibehållen förmåga inom den australiensiska marinen.
Under de senaste trettio åren har Saab framgångsrikt levererat stridsledningssystem till den australiensiska marinen. Tillsammans med den australiensiska samarbetspartnern CEA Technologies, har Saabs Anti-Ship Missile Defence-system levererat en av de mest avancerade marina stridsförmågorna i världen.

Saabs nästa generation av stridsledningssystem bygger på detta arv. Med ett starkt engagemang för innovation, ständiga förbättringar, lokal produktion och support är Saab en ledande utmanare för leverans av stridsledningssystem till Australiens framtida fregattprogram.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Saabs presscenter
+46 (0)734 180 018
presscentre@saabgroup.com
www.saabgroup.com
www.saabgroup.com/YouTube
Följ oss på Twitter: @saab

Saab förser den globala marknaden med världsledande produkter, tjänster och lösningar inom militärt försvar och civil säkerhet. Saab har verksamhet och medarbetare på alla kontinenter i hela världen. Genom innovativt, pragmatiskt och samarbetsinriktat arbete, utvecklar, anpassar och förbättrar Saab ständigt ny teknologi för att möta kundernas förändrade behov.