Hoppa till innehåll

Saab får en beställning av FMV på Trackfire Remote Weapon Stations

Försvars- och säkerhetsföretaget Saab har fått en beställning av Försvarets materielverk (FMV) om att leverera vapensystemet Trackfire Remote Weapon Stations (RWS) till den svenska flottan.

Trackfire RWS ska användas på nya Stridsbåt 90 (CB90 HSM) i flottans amfibieförband. Trackfire RWS ingår i Saabs produktportfölj av eldledningsprodukter. Saab har mer än 40 års erfarenhet av att utveckla stabiliserade sensor- och vapenlösningar för användning både på fartyg och på land.
Kontraktet omfattar leverans av RWS, med optioner på fler system samt integration och supporttjänster. Den första leveransen sker från Q3 2018 till Q3 2019.

– Det här är ytterligare ett bevis på Trackfire RWS ställning på en hårt konkurrensutsatt marknad. Tack vare högteknologiska innovationer är systemet flexibelt, samtidigt som det bibehåller hög precision och prestanda. Den här ordern är en viktig milstolpe och bekräftar tydligt kundens förtroende för Saab och vår produkt, säger Anders Carp, chef för affärsområdet Surveillance.

Trackfire RWS har en mycket flexibel konstruktion som kan anpassas för att uppfylla kundernas krav.

Ett flertal kombinationer av sensorer, vapen och integreringsalternativ för olika plattformar ingår i konstruktionen från början. Trackfire kan integreras i både mark- och sjöplattformar. Förutom förbättrad stabiliserings- och träffprestanda, har Trackfire RWS en SILOS-funktion (Stabilised Independent Line of Sight) och möjlighet till montering av ett parallellkopplat vapen för att uppfylla kraven på skalbar verkan.

Trackfire RWS ingår i Saabs produktportfölj av eldledningsprodukter, tillsammans med UTAAS-siktet (Universal Tank and Anti-Aircraft System) till Stridsfordon 90 och Pintle Mount-produkterna. Produkterna i sortimentet har gemensamma tekniska lösningar och undersystem, bland annat eldledningsdator, videospårningsmodul, rekyldämpare och stabiliseringsteknik.

För mer information kontakta:
Saabs presscenter,
0734-180 018,
presscentre@saabgroup.com
www.saabgroup.com
www.saabgroup.com/YouTube
Följ oss på Twitter: @saab

Saab förser den globala marknaden med världsledande produkter, tjänster och lösningar inom militärt försvar och civil säkerhet. Saab har verksamhet och medarbetare på alla kontinenter. Genom innovativt, samarbetsinriktat och praktiskt tänkande utvecklar, anpassar och förbättrar Saab ny teknik för att möta kundernas förändrade behov.