Hoppa till innehåll

Saab får Carl-Gustaf-beställning från USA

Saab har fått en beställning på ammunition till Carl-Gustaf®-systemet och AT4-system av den amerikanska armén. Ordervärdet är cirka 930 MSEK och leveranser kommer ske under 2021.

Beställningen är lagt inom ett ramavtal som tecknades 2019, som låter den amerikanska kunden under en femårsperiod lägga beställningar på Carl-Gustaf-ammunition och AT4-system till ett värde av 4.2 miljarder SEK. Leveranserna i denna beställning kommer användas av den amerikanska armén, marinen och Special Forces Command.

– Den här beställningen stärker vår relation till den amerikanska försvarsmakten som har använt våra markstridsystem under flera årtionden. Vi ser denna beställning som ett bevis på att de värdesätter flexibiliteten och effektiviteten i våra system, säger Görgen Johansson, chef för Saabs affärsområde Dynamics.

Både Saabs AT4 och Carl-Gustaf har använts länge av den amerikanska försvarsmakten. Sedan 1987 har Saab levererat fler än 600 000 AT4 till de amerikanska styrkorna, både direkt och under licens. Carl-Gustaf-systemet har varit ett så kallat ”Program of Record” i USA sedan 2013, och 2018 meddelades att den amerikanska armén ska förvärva den senaste versionen av systemet – Carl-Gustaf M4.

Denna order bokfördes under andra kvartalet 2020.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Saabs presscenter

+46 (0)734 180 018

presscentre@saabgroup.com

www.saabgroup.com

www.saabgroup.com/YouTube

Följ oss på Twitter: @saab

Saab förser den globala marknaden med världsledande produkter, tjänster och lösningar inom militärt försvar och civil säkerhet. Saab har verksamhet och medarbetare på alla kontinenter i hela världen. Genom innovativt, pragmatiskt och samarbetsinriktat arbete, utvecklar, anpassar och förbättrar Saab ständigt ny teknologi för att möta kundernas förändrade behov.