Hoppa till innehåll

Saab får beställningar på Carl-Gustaf M4 och ammunition

Saab har fått beställningar på granatgeväret Carl-Gustaf® M4 och tillhörande ammunition. Det kombinerade ordervärdet är cirka 900 MSEK och leveranser kommer ske under 2022.

Det ligger i branschens natur att närmare information om produkten och kunden på grund av olika omständigheter inte kan lämnas.

Ground Combat Winter Shoot

 

– Vi är stolta att fortsätta stötta vår internationella kundbas med Carl-Gustaf M4, som gör skillnad när det verkligen behövs. Dessa beställningar visar att efterfrågan på vår ammunition är hög och att vi har förmågan att leverera innovativa lösningar som möter våra kunders krav, säger Görgen Johansson, chef för Saabs affärsområde Dynamics.

Med sin lätta vikt och mångsidighet ökar Carl-Gustaf M4 användarens taktiska flexibilitet och ger soldaterna förmågan att hantera alla typer av situationer. Carl-Gustaf M4 uppfyller framtida krav för avancerade sikten och är förberedd för framtida ammunitionstyper, vilket ger användaren en tekniskt avancerad lösning. Sedan lanseringen 2014 har fjorton länder anskaffat Carl-Gustaf M4. Den breda vidden av ammunitionstyper möjliggör ytterligare taktisk flexibilitet och ökar handlingsförmågan, träffsannolikheten och effektiviteten.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Saabs presscenter
+46 (0)734 180 018
presscentre@saabgroup.com

www.saab.com
Twitter: @Saab
Facebook: @SAAB
LinkedIn: Saab
Instagram: Saab