Hoppa till innehåll

Saab får beställningar på Carl-Gustaf-komponenter

Saab har fått beställningar på komponenter för Carl-Gustaf-systemet. Det totala ordervärdet är SEK 643 miljoner och leveranser kommer att ske 2022-2023.

Det ligger i branschens natur att närmare information om produkten och kunden på grund av olika omständigheter inte kan lämnas.

– Vi fortsätter stötta och stärka våra kunders försvarsförmåga med våra världsledande understödsvapen. Den här beställningen är ytterligare bevis på att vi möter våra kunders krav, säger Görgen Johansson, chef på Saabs affärsområde Dynamics.

Det mångsidiga, bärbara vapensystemet Carl-Gustaf avfyras från axeln och ger soldater förmåga att hantera alla typer av utmaningar på slagfältet.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Saabs presscenter
+46 (0)734 180 018
presscentre@saabgroup.com

www.saab.com
Twitter: @Saab
Facebook: @Saab
LinkedIn: Saab
Instagram: Saab

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.  Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga.