Hoppa till innehåll

Saab får beställning på uppgradering av Gripen C/D

Saab har fått en tilläggsbeställning från FMV för att säkerställa fortsatt drift och förmågehöjning av Gripen C/D. Ordervärdet uppgår till 579 MSEK.

Tilläggsbeställningen omfattar bland annat framtagning av nya utvecklings- och simuleringsmiljöer för Gripen C/D samt framtagning av nya stödsystem som ska underlätta harmoniseringen av Gripen C/D och Gripen E för den svenska kunden. Beställningen innefattar även kompletteringsbeställning av apparater och hårdvara.

– Uppgraderingen av Gripen C/D är ett viktigt steg för att bibehålla en hög operativ förmåga i den turbulenta omvärld vi lever i. Den är också betydande för att kunna ha Gripen C/D i drift bortom 2030, säger Lars Tossman, chef för Saabs affärsområde Aeronautics.

Kontakt
Saabs presscenter
+46 (0)734 180 018

presscentre@saabgroup.com

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med över 20 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, er och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers .

Företagsnamn:
Saab AB
Adress:
Box 12062
Postnummer & Ort:
102 22 Stockholm
Webbplats:
www.saabgroup.com
Telefon:
+46 8 463 00 00
E-post:
info@saabgroup.com

Relaterade nyheter