Hoppa till innehåll

Saab får beställning på uppgradering av Gripen C/D

Saab har fått en beställning från Försvarets materielverk, FMV, för att säkerställa fortsatt drift och förmågehöjning för att bibehålla stridsflygplanet JAS 39 Gripen C/D operativt relevant. Ordervärdet uppgår till 500 MSEK.

 

Gripen C/D är det system som ska användas i många år framöver i Sverige och i övriga länder som har köpt Gripen. Utvecklingen görs även för att ytterligare säkerställa en kostnadseffektiv lösning avseende konstruktion, design och anskaffning.

– Gripen C/D är ryggraden i det svenska försvaret idag och många år framöver, därför är det här en viktig beställning där vi kommer att säkerställa fortsatt drift och operativ relevans för Gripen C/D, säger Jonas Hjelm, chef för Saabs affärsområde Aeronautics.

Syftet med beställningen är att starta genomförandet av uppgraderingen för att säkra Försvarsmaktens behov av att vidmakthålla fortsatt hög förmåga och tillgänglighet för Gripen C/D fram till 2035.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Saabs presscenter
+46 (0)734 180 018
presscentre@saabgroup.com

www.saab.com

Twitter: @Saab
Facebook: @Saab
LinkedIn: Saab
Instagram: Saab

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.  Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga.