Hoppa till innehåll

Saab får beställning på underhållsverksamhet för Gripen

Försvars- och säkerhetsföretaget Saab har fått en beställning från Försvarets Materielverk på support och underhåll av Gripen till Försvarsmakten för år 2016. Beställningen totala värde uppgår till cirka 154 MSEK.

Beställningen gäller tjänster för 2016 och är ett avrop av optioner inom ramen för ett tidigare tecknat avtal med FMV om prestandabaserad support och underhåll av Gripen. Det avtalet tecknades 2012. Beställningen omfattar support- och underhållsverksamhet som är avgörande för att bedriva flygverksamhet med Gripen, exempelvis teknisk support, publikationer och reparationer.

– Den här beställningen av prestandabaserad support och underhåll för 2016 säkerställer en effektiv drift och tillgänglighet av Gripen under kommande år, säger Jonas Hjelm, affärsområdeschef för Support and Services inom Saab.

Arbetet kommer att ske vid Saabs anläggningar i Linköping, Arboga, Järfälla, Göteborg, Växjö och Östersund.
Det ursprungliga avtalet med FMV tecknades i juni 2012 och omfattar optioner på ytterligare beställningar till ett maximalt värde av SEK 1,37 miljarder fram till och med december 2016. I och med denna beställning har totalt SEK 1,23 miljarder av tillgängliga optioner avropats.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Saabs presscenter
+46 (0)734 180 018
presscentre@saabgroup.com
www.saabgroup.com
www.saabgroup.com/YouTube
Följ oss på Twitter: @saab

Saab förser den globala marknaden med världsledande produkter, tjänster och lösningar inom militärt försvar och civil säkerhet. Saab har verksamhet och medarbetare på alla kontinenter i hela världen. Genom innovativt, pragmatiskt och samarbetsinriktat arbete, utvecklar, anpassar och förbättrar Saab ständigt ny teknologi för att möta kundernas förändrade behov.