Hoppa till innehåll

Saab får beställning på support och underhåll av Gripen

Gripen operation on Vidsel road base

Saab har fått en beställning från Försvarets materielverk (FMV) för den svenska försvarsmaktens räkning, gällande support- och underhållstjänster för Gripen mellan 1 juli 2020 och 31 mars 2021. Beställningens totala värde uppgår till 687 MSEK.

Beställningen är en nio månaders förlängning av ett tidigare kontrakt med FMV som signerades i slutet av maj 2017, avseende prestandabaserad support och underhåll av Gripen, och omfattar perioden 1 juli 2020 till 31 mars 2021. Beställningen omfattar support- och underhållstjänster som är nödvändiga för Gripens flygverksamhet. Beställningen inkluderar till exempel design och support, komponentunderhåll, tillhandahållande av logistik, tekniskt systemstöd, publikationer, reservdelar, reparationer, markstödsutrustning och pilotutrustning.

– Den här beställningen gör att Saab kan fortsätta att stödja en effektiv verksamhet med hög tillgänglighet för Gripen, säger Ellen Molin, chef för Saabs affärsområde Support & Services.

Arbetet kommer att utföras på Saabs anläggningar i Linköping, Arboga, Järfälla, Göteborg och Östersund.

För mer information kontakta:

Saabs presscenter

+46 (0)734 180 018

presscentre@saabgroup.com

www.saabgroup.com

www.saabgroup.com/YouTube

Följ oss på Twitter @saab

Saab förser den globala marknaden med världsledande produkter, tjänster och lösningar inom militärt försvar och civil säkerhet. Saab har verksamhet och medarbetare på alla kontinenter. Genom innovativt, pragmatiskt och samarbetsinriktat arbete utvecklar, anpassar och förbättrar Saab ständigt ny teknik för att möta kundernas föränderliga krav.