Hoppa till innehåll

Saab får beställning på sjöradarn Sea Giraffe AMB, #Saabgroup

Saab har fått en beställning på det navala multifunktionsradarssystemet Sea Giraffe AMB och tillhörande utrustning inklusive reservdelar.

Den första delen av arbetet kommer att utföras under 2018-2019. I kontraktet ingår optioner för mer än tio ytterligare Sea Giraffe AMB-system.

Beställningen visar än en gång att Sea Giraffe-familjen är stark på marknaden. Radarn är väl beprövad och detta i kombination med teknik i världsklass samt kompakt design gör oss unik på marknaden, säger Anders Carp, chef för Saabs affärsområde Surveillance.

Med hänsyn till branschens karaktär kommer ytterligare information om kunden inte att offentliggöras.

Saab har sålt olika konfigurationer av Sea Giraffe till kunder runtom i världen, bland annat Sverige, Polen och USA, där Sea Giraffe AMB nu ingår i tre av den amerikanska marinens program.

 

Sea Giraffe AMB är en naval 3D-multifunktionsradar med medellång räckvidd. Den används för övervakning i luften och på havsytan samtidigt och har även en funktion för artillerilokalisering. Sea Giraffe kan användas i utmanande miljöer, såväl kustnära som ute på öppet hav.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Saabs presscenter
+46 (0)734 180 018
presscentre@saabgroup.com
www.saabgroup.com
www.saabgroup.com/YouTube
Följ oss på Twitter: @saab

Saab förser den globala marknaden med världsledande produkter, tjänster och lösningar inom militärt försvar och civil säkerhet. Saab har verksamhet och medarbetare på alla kontinenter i hela världen. Genom innovativt, pragmatiskt och samarbetsinriktat arbete, utvecklar, anpassar och förbättrar Saab ständigt ny teknologi för att möta kundernas förändrade behov.