Hoppa till innehåll

Saab får beställning på siktes- och eldledningsförmåga

BAE Systems Hägglunds visar upp CV90 med Saabs eldledningssystem
BAE Systems Hägglunds visar upp CV90 med Saabs eldledningssystem

Saab har fått en order på siktes- och eldledningsförmåga från BAE Systems Hägglunds. Ordervärdet är cirka 900 miljoner SEK och leveranser är planerade 2023-2029.

Saab kommer att leverera förmågan till BAE Systems stridsfordon CV90 som beställdes av Slovakien i slutet av 2022. Arbetet utförs i Sverige och Slovakien.

Vår väl beprövade siktes-och eldledningslösning ger användaren utmärkt precisionsförmåga oavsett fordonets rörelser, och vi ser fram emot att fortsätta leverera den till BAE:s stridsfordon CV90, säger Carl-Johan Bergholm, chef för Saabs affärsområde Surveillance.

Saabs siktes- och eldledningsförmåga för stridsvagnar och stridsfordon ger användaren hög träffsäkerhet mot objekt på marken och i luften.

Kontakt
Saabs presscenter
+46 (0)734 180 018
presscentre@saabgroup.com

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, er och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers .

Företagsnamn:
Saab AB
Adress:
Box 12062
Postnummer & Ort:
102 22 Stockholm
Webbplats:
www.saabgroup.com
Telefon:
+46 8 463 00 00
E-post:
info@saabgroup.com

Relaterade nyheter