Hoppa till innehåll

Saab får beställning på Sea Giraffe AMB från amerikanska marinen, #Saabgroup

140423-N-VD564-013
PACIFIC OCEAN (April 23, 2014) The littoral combat ships USS Independence (LCS 2), left, and USS Coronado (LCS 4) are underway in the Pacific Ocean. (U.S. Navy photo by Chief Mass Communication Specialist Keith DeVinney/Released)

Saab har fått ännu en beställning på det marina radarsystemet Sea Giraffe AMB, som i USA har beteckningen AN/SPS-77. Radarsystemen ska installeras på amerikanska marinens nya fartyg, Littoral Combat Ships, LCS 36 och LCS 38. Beställningen, som kommer från General Dynamics, är ytterligare ett kvitto på att Saab fortsätter att växa på den amerikanska marknaden.

Saab fick den första beställningen på Sea Giraffe AMB till Littoral Combat Ship under 2005. Sedan dess har Saab löpande utvecklat radarns standardfunktion för att möta den amerikanska marinens och kustbevakningens behov av övervakning såväl i kustnära miljöer som ute på öppet hav.

– Saab är världsledande inom radar-sensorteknologi. Vår radar Sea Giraffe är en högkapabel och effektiv radarplattform som är lätt att anpassa och utveckla för att möta kundernas specifika operativa behov både nu och i framtiden, säger Anders Carp, chef för Saabs affärsområde Surveillance.

Saab kommer att utföra arbetet i Göteborg och Syracuse, NY i USA.

Utöver Sea Giraffe AMB-varianten AN/SPS-77 som används ombord på Littoral Combat Ship-fartygen i Independence-klassen utvecklar Saab ett antal andra versioner till amerikanska marinens Expeditionary Sea Base-fartyg och kustbevakningens fartyg Offshore Patrol Cutter. Dessutom håller Saab på att utveckla AN/SPN-50, en variant av Sea Giraffe AMB avsedd för flygtrafikledning till sjöss som kommer att installeras på U.S. Naval Air Systems Commands fartyg i klasserna CVN och LHA/LHD.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Saabs presscenter

+46 (0)734 180 018

presscentre@saabgroup.com

www.saabgroup.com

www.saabgroup.com/YouTube

Följ oss på Twitter: @saab

Saab förser den globala marknaden med världsledande produkter, tjänster och lösningar inom militärt försvar och civil säkerhet. Saab har verksamhet och medarbetare på alla kontinenter i hela världen. Genom innovativt, pragmatiskt och samarbetsinriktat arbete, utvecklar, anpassar och förbättrar Saab ständigt ny teknologi för att möta kundernas förändrade behov.