Hoppa till innehåll

Saab får beställning på radarsystemet Giraffe 1X

Försvars- och säkerhetsföretaget Saab har fått en beställning på ytradarsystemet Giraffe 1X. På grund av sekretessavtal offentliggör Saab ingen ytterligare information om kunden.
– Det här kontraktet bekräftar Saabs position som leverantör av ledande ytradarlösningar som ger våra kunder skydd mot olika typer av hot i luften.

Det finns en stor efterfrågan på vår nya generation av ytradarsystem från försvarsmakter runt om i världen, säger Anders Linder, chef för Surface Radar Solutions inom Saabs affärsområde Surveillance.
Giraffe 1X är en radar med hög prestanda och flexibilitet, baserad på AESA-teknik. I systemet ingår den senaste radartekniken, bland annat kretskort med galliumnitrid (GaN). Kombinationen av radarns lätta vikt och höga prestanda gör Giraffe 1X särskilt användbar för mobila trupper. Radarn är så liten och lätt att den enkelt kan transporteras exempelvis på ett pickupfordon.

Saabs erbjudande inom spaningsradar består bland annat av systemen Giraffe, Sea Giraffe och Arthur, som är väl etablerade på marknaden. Saab är en av världens ledande leverantörer av radar och sensorer med över 60 års erfarenhet och med mer än 3000 radarsystem i drift i ett 30-tal länder.
Branschens karaktär och omständigheter som rör produkten och kunden gör att ytterligare information om kunden inte kommer att offentliggöras.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Saabs presscenter
+46 (0)734 180 018
presscentre@saabgroup.com
www.saabgroup.com
www.saabgroup.com/YouTube
Följ oss på Twitter: @saab

Saab förser den globala marknaden med världsledande produkter, tjänster och lösningar inom militärt försvar och civil säkerhet. Saab har verksamhet och medarbetare på alla kontinenter i hela världen. Genom innovativt, pragmatiskt och samarbetsinriktat arbete, utvecklar, anpassar och förbättrar Saab ständigt ny teknologi för att möta kundernas förändrade behov.