Hoppa till innehåll

Saab får beställning på radarkomponenter till amerikanska marinen

Saab har fått en beställning på komponenter och delsystem till den amerikanska marinens markbaserade radarsystem Ground/ Air Task Oriented Radar (G/ATOR).

 

 

Det initiala ordervärdet är USD 31,9 miljoner och kontraktet omfattar optioner för ytterligare system över en femårsperiod. Radarn ger amerikanska marinen förmåga till luftövervakning, luftvärn och vapenlokalisering. Saab har fått beställningen från Northrop Grumman, som är huvudentreprenör för G/ATOR. Beställningen omfattar även optioner för ytterligare sammansatta enheter och reservdelar. Leveranser kommer att äga rum mellan 2020 och 2024.

– Vi ser fram emot att fortsätta stärka den nya generationens radarprogram i USA med vår expertis inom området och även emot ett fördjupat samarbete med Northrop Grumman runt G/ATOR, säger Anders Carp, chef för Saabs affärsområde Surveillance.

Saab fick den ursprungliga beställningen på initial serieproduktion av G/ATOR från Northrop Grumman Systems Corporation 2014. Saab kommer att utföra arbetet i Syracuse, NY i USA.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Saabs presscenter

+46 (0)734 180 018

presscentre@saabgroup.com

www.saabgroup.com

www.saabgroup.com/YouTube

Följ oss på Twitter: @saab

Saab förser den globala marknaden med världsledande produkter, tjänster och lösningar inom militärt försvar och civil säkerhet. Saab har verksamhet och medarbetare på alla kontinenter i hela världen. Genom innovativt, pragmatiskt och samarbetsinriktat arbete, utvecklar, anpassar och förbättrar Saab ständigt ny teknologi för att möta kundernas förändrade behov.