Hoppa till innehåll

Saab får beställning på radarkomponenter till amerikanska marinen, #Saabgroup

Saab har fått en beställning på 36,7 miljoner USD till den amerikanska marinens markbaserade radarsystem AN/TPS-80 Ground/Air Task Oriented Radar (G/ATOR). Saab fick beställningen från Northrop Grumman, som är huvudentreprenör för G/ATOR.

Beställningen omfattar komponenter och delsystem. Saabs leveranser kommer att äga rum mellan 2020 och 2021 och arbetet sker på Saabs anläggning i Syracuse, New York i USA. Saab tecknade det ursprungliga kontraktet gällande full serieproduktion av G/ATOR med Northrop Grumman Systems Corporation under 2019.

Kontraktet omfattar optioner för ytterligare sammansatta enheter och reservdelar över en femårsperiod fram till 2024. Saab har varit en av Northrop Grumman Systems Corporations partners sedan det ursprungliga kontraktet för design och utveckling av G/ATOR tecknades under 2007.

– Genom vårt starka partnerskap med Northrop Grumman bidrar Saab med att föra G/ATOR-programmet framåt och därmed stötta den amerikanska marinen. Varje radarsystem som levereras stärker USAs förmåga ytterligare och bidrar till att öka säkerheten och tryggheten för våra kunder i USA, säger Erik Smith, VD för Saab i USA.

G/ATOR är ett markbaserat radarsystem (AN/TPS-80 Ground/Air Task Oriented Radar) som ger den amerikanska marinen förmåga till luftövervakning, luftvärn och vapenlokalisering i en och samma markbaserade radarlösning.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Saabs presscenter

+46 (0)734 180 018

presscentre@saabgroup.com

www.saabgroup.com

Följ oss på Twitter: @saab

Saab förser den globala marknaden med världsledande produkter, tjänster och lösningar inom militärt försvar och civil säkerhet. Saab har verksamhet och medarbetare på alla kontinenter i hela världen. Genom innovativt, pragmatiskt och samarbetsinriktat arbete, utvecklar, anpassar och förbättrar Saab ständigt ny teknologi för att möta kundernas förändrade behov.