Hoppa till innehåll

Saab får beställning på lätta pansarvärnssystem NLAW

Försvars- och säkerhetsföretaget Saab har fått en beställning från den schweiziska federala upphandlingsmyndigheten för försvarsmaterial, armasuisse, om att leverera nästa generations lätta pansarvärnssystem, NLAW, till den schweiziska armén. Ordervärdet uppgår till cirka SEK 1,035 miljarder där leveranser kommer att ske mellan 2018-2021.

Beställningen inkluderar leverans av pansarvärnssystemet NLAW, tillhörande utbildningsmaterial i form av hanteringsvapen och simulatorer för inomhusträning samt support och underhåll av utbildningsutrustningen. Enligt ramavtal mellan Saab och armasuisse kan beställningar på NLAW och tillhörande utrustning läggas under perioden 2017-2030.

Görgen Johansson, Chef för Saabs affärsområde Dynamics

– Den schweiziska kunden har genomfört en noggrann utvärdering av flera system där både teoretiska utvärderingar samt skjutprov ingått, och vi är stolta över att kunna säga att NLAW kom ut som vinnare. Den här beställningen, liksom ramavtalet, är en bekräftelse på NLAWs förmåga att möta hot från stridsvagnar och pansarfordon på det moderna slagfältet, säger Görgen Johansson, chef för Saabs affärsområde Dynamics.

NLAW (Next generation Light Anti-tank Weapon) är ett pansarvärnssystem som avfyras från axeln och verkar mot stridsvagnar ovanifrån. NLAW kombinerar enkelheten hos lätta pansarvärnsvapen med fördelarna hos tyngre styrda robotsystem. Med NLAW kan en soldat bekämpa en stridsvagn (MBT) försedd med moderna skyddssystem med ett enda skott på en räckvidd från 20 till 800 meter.

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Saabs presscenter
Ann Wolgers, Press Officer
+46 (0)734 180 018
presscentre@saabgroup.com
http://www.saabgroup.com
http://www.saabgroup.com/YouTube
Följ oss på Twitter: @saab

Saab förser den globala marknaden med världsledande produkter, tjänster och lösningar inom militärt försvar och civil säkerhet. Saab har verksamhet och medarbetare på alla kontinenter i hela världen. Genom innovativt, pragmatiskt och samarbetsinriktat arbete, utvecklar, anpassar och förbättrar Saab ständigt ny teknologi för att möta kundernas förändrade behov.