Hoppa till innehåll

Saab får beställning på NLAW från finska försvaret

Försvars- och säkerhetsföretaget Saab har fått en beställning från det finska försvaret gällande leveranser av pansarvärnsvapnet NLAW. Ordervärdet uppgår till cirka MEUR 32 (cirka MSEK 295).

2007 beställde Finland NLAW och blev därmed Saabs andra exportkund på NLAW som är ett pansarvärnsystem med kort räckvidd. Finland har nu lagt en beställning på ytterligare enheter.

Avtalet omfattar såväl vapen som leverans av träningsutrustning samt optioner på ytterligare beställningar. Avtalets sammanlagda värde uppgår till cirka MEUR 32 (cirka MSEK 295) och leveranser kommer att ske under 2015.

 Det här är ytterligare ett bevis på våra kunders starka förtroende för systemet och med denna beställning stärker Finland sin pansarvärnsförmåga ytterligare. NLAW ger den enskilde soldaten förmågan att effektivt slå ut tungt bepansrade fordon, inklusive stridsvagnar, med ett enda skott, säger Görgen Johansson, chef för Saabs affärsområde Dynamics.

 Erfarenheterna visar att NLAW är ett pansarvärnsvapen som tack vare sin effekt och sin lätthanterlighet lämpar sig mycket väl för den finska försvarsmakten och det nya stridssättet som man håller på att införa, säger Anders Gardberg, landschef för Saab i Finland.

NLAW (Next generation Light Anti-tank Weapon), är ett axelavfyrat pansarvärnsrobotsystem med förmåga att slå ut stridsfordon ovanifrån. Detta gör det till ett effektivt vapen för lätta förband som verkar avsuttet i alla stridsmiljöer, inklusive i bebyggda områden. Systemet är ursprungligen utvecklat för Sverige och Storbritannien, och möter kraven på ett modernt pansarvärnssystem för såväl internationella operationer som nationellt försvar.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Saabs presscenter
+46 (0)734 180 018
presscentre@saabgroup.com
www.saabgroup.com
www.saabgroup.com/YouTube
Följ oss på Twitter: @saab
Saab förser den globala marknaden med världsledande produkter, tjänster och lösningar inom militärt försvar och civil säkerhet. Saab har verksamhet och medarbetare på alla kontinenter i hela världen. Genom innovativt, pragmatiskt och samarbetsinriktat arbete, utvecklar, anpassar och förbättrar Saab ständigt ny teknologi för att möta kundernas förändrade behov.