Hoppa till innehåll

Saab får beställning på ledningsstödsystem

Gunner station of the Trackfire inside Patria new vehicle concept

Saab har fått beställning från Försvarets materielverk (FMV) på LSS Mark Maskinvara. Ordervärdet är cirka 222 MSEK och leveranser kommer ske under 2022-2023.

Leveranser i beställningen utgör en del av Försvarsmaktens pågående uppbyggnad med ökad funktionalitet till markförbandens ledningsförmåga och digitalisering. Maskinvaran installeras och används i markstridsförbandens mobila plattformar.

– Den här beställningen visar på Saabs förmåga att leverera högteknologisk taktisk elektronik som möter våra kunders omfattande krav och bidrar till ökad operativ förmåga och tillgänglighet, säger Jörgen Sedsten VD för Saab Tactical Electronics.

Produktion kommer huvudsakligen ske i Linköping.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Saabs presscenter

+46 (0)734 180 018

presscentre@saabgroup.com

www.saab.com

Twitter: @Saab

Facebook: @saab

LinkedIn: Saab

Instagram: Saab

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga.