Hoppa till innehåll

Saab får beställning på kvalificerade ubåtsjaktmål

Försvars- och säkerhetsföretaget Saab har fått en beställning från Försvarets Materielverk (FMV) gällande leverans av kvalificerade ubåtsjaktmål, inklusive undervattensfarkosten AUV62 i ubåtsjaktövnings-version. Leveranser är planerade till perioden 2016-2019.

Beställningen är en del av den avsiktsförklaring mellan Saab och FMV, som offentliggjordes den 9 juni 2014, avseende det svenska försvarets undervattensförmåga för perioden 2015-2024. I kontraktet ingår kvalificerade ubåtsjaktmål, undervattensfarkosten AUV62-AT för ubåtsjaktövning samt leverans av drift och underhåll. Saab ansvarar även för stöd vid övningsverksamhet under hela kontraktstiden.

– Beställningen innebär det att den svenska marinen får en ökad förmåga att öva och utbilda sina förband inom ubåtsjakt, säger Anne-Marie Vösu, chef för Saabs affärsenhet Underwater Systems.

– Saabs erfarenhet och kunskap inom autonoma undervattensfarkoster gör att vi kan erbjuda världsledande träningsmöjligheterför våra kunder inom utbåtsjakt.

AUV62-AT är ett avancerat, modernt och mycket kapabelt system för kostnadseffektiv träning av marina ubåtsjaktstyrkor. AUV62-AT är ett avancerat övningsmål som akustiskt och beteendemässigt uppfattas som en ubåt av de torped- och sonarsystem som är tillgängliga på marknaden. Systemet ersätter fullt ut användningen av u-båtar i funktionen som manövrerande övningsmål. Med AUV62-AT erbjuder Saab en högklassig träningsförmåga för kunder med kvalificerade krav som vill investera för framtiden.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Saabs presscenter
+46 (0)734 180 018
presscentre@saabgroup.com
www.saabgroup.com
www.saabgroup.com/YouTube
Följ oss på Twitter: @saab

Saab förser den globala marknaden med världsledande produkter, tjänster och lösningar inom militärt försvar och civil säkerhet. Saab har verksamhet och medarbetare på alla kontinenter i hela världen. Genom innovativt, pragmatiskt och samarbetsinriktat arbete, utvecklar, anpassar och förbättrar Saab ständigt ny teknologi för att möta kundernas förändrade behov.