Hoppa till innehåll

Saab får beställning på kamouflagesystem från amerikanska armén

Försvars- och säkerhetsföretaget Saab har fått en beställning gällande produktion och leverans av kamouflagesystem från amerikanska armén. Leveranser kommer att ske under andra halvåret 2015.

Saab har en ledande position inom design och utveckling av avancerade kamouflagelösningar för försvarsmarknaden. Det är ett område där Saab ser ett stort och växande intresse från kunder världen över. Saab har länge varit den ledande leverantören av kamouflagesystem och produkter för signaturanpassning till den amerikanska armén.
– Vi är stolta över att den amerikanska armén visar ett fortsatt förtroende för våra högteknologiska lösningar. Denna beställning visar att Saab har en unik position som världsledande leverantör av produkter för signaturanpassning. Det är också ett betydande steg mot att upprätthålla en viktigt industriell bas i USA för signaturanpassningsteknik, säger Brian Keller, chef för Saab Barracuda LLC.
Saabs avancerande produkter för kamouflageteknik och signaturanpassning används av över 50 länder världen över. Signaturanpassning är huvudsakligen ett militärt begrepp som innebär att personer, fordon eller fältanläggningar förses med egenskaper som gör dem svårare att upptäcka och identifiera med olika typer av sensorer.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Saabs presscenter
+46 (0)734 180 018
presscentre@saabgroup.com
www.saabgroup.com
www.saabgroup.com/YouTube
Följ oss på Twitter: @saab
Saab förser den globala marknaden med världsledande produkter, tjänster och lösningar inom militärt försvar och civil säkerhet. Saab har verksamhet och medarbetare på alla kontinenter i hela världen. Genom innovativt, pragmatiskt och samarbetsinriktat arbete, utvecklar, anpassar och förbättrar Saab ständigt ny teknologi för att möta kundernas förändrade behov.