Hoppa till innehåll

Saab får beställning på Ceros 200 av Forsvarets Materiel- og Indkøbsstyrelse i Danmark

Försvars- och säkerhetsföretaget Saab har fått en order av Forsvarets Materiel- og Indkøbsstyrelse (FMI) i Danmark på siktessystem Ceros 200. Ordervärdet uppgår till cirka MSEK 145.

Ordern omfattar siktessystem till de danska Knud Rasmussen-klassens patrullfartyg. Siktessystemet Ceros 200 är en del av ett eldledningssystem, med uppgift att detektera och följa hot mot fartyg. Ceros 200 är ett mycket precist system med en unik patenterad funktion för att skilja mellan riktiga och falska radarekon. Utöver Ceros 200 ska Saab även leverera reservdelar, dokumentation och utbildning till det danska försvaret.

-Ceros 200 är baserat på radarteknik och optronisk teknik, som gör det till ett mycket precist system i alla väderförhållanden. Ceros 200 används på fler än 200 fartyg runt om i världen, säger Gunilla Fransson, chef för Saabs affärsområde Security and Defence Solutions.

-Det här är ett gott bevis på att Saabs produkter står sig väl i tuff konkurrens och jag ser fram emot ett fortsatt gott och förtroendefullt samarbete i Danmark, säger Ole Beckmann Andersen, landschef för Saab i Danmark.

Produktion och leverans av systemen kommer att äga rum 2016-2017.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Saabs presscenter
+46 (0)734 180 018
presscentre@saabgroup.com
http://www.saabgroup.com/
www.saabgroup.com/YouTube
Följ oss på Twitter: @saab

Saab förser den globala marknaden med världsledande produkter, tjänster och lösningar inom militärt försvar och civil säkerhet. Saab har verksamhet och medarbetare på alla kontinenter i hela världen. Genom innovativt, pragmatiskt och samarbetsinriktat arbete, utvecklar, anpassar och förbättrar Saab ständigt ny teknologi för att möta kundernas förändrade behov.