Hoppa till innehåll

Saab får beställning på Carl-Gustaf M4-simulatorer från FMV

Saab har fått en beställning på leveranser av det virtuella träningssystemet Ground Combat Indoor Trainer (GC IDT) för Carl-Gustaf® M4. Ordervärdet är cirka 135 MSEK och leveranser kommer ske under 2022-2023.

Beställningen är lagd inom ett ramavtal från 2019, som ger FMV, tillsammans med Lettlands och Estlands försvarsmakter möjlighet att lägga beställningar på Carl-Gustaf M4, träningssystem och annan tillhörande utrustning under en tioårsperiod.

– Vi är stolta att förse den svenska försvarsmakten med vårt kostnadseffektiva träningssystem för Carl-Gustaf M4. Genom innovativ teknologi kan vi återskapa egenskaperna hos Carl-Gustav M4 i en säker virtuell övningsmiljö. Genom det får användaren nödvändiga färdigheter för taktiska scenarion, säger Åsa Thegström, chef för Saabs affärsenhet Training & Simulation.

Saabs GC IDT förser användaren med ett system för realistisk träning omfattande vapenreplikor, en virtuell miljö och verktyg för en utförlig och exakt utvärdering. Beställningen omfattar träningsstudior som möjliggör övning för upp till 100 soldater samtidigt. Beställningen omfattar även omvandlingssatser för att med små medel omvandla varje övningsvapen till en fristående simulator. GC IDT kan över tid utökas att även omfatta andra vapen såsom handeldvapen och pansarvärnsrobotar.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Saabs presscenter

+46 (0)734 180 018

presscentre@saabgroup.com

www.saab.com

Twitter: @Saab

Saab förser den globala marknaden med världsledande produkter, tjänster och lösningar inom militärt försvar och civil säkerhet. Saab har verksamhet och medarbetare på alla kontinenter i hela världen. Genom innovativt, pragmatiskt och samarbetsinriktat arbete, utvecklar, anpassar och förbättrar Saab ständigt ny teknologi för att möta kundernas förändrade behov