Hoppa till innehåll

Saab får beställning på AT4 från Frankrike

Saab fick i december en beställning på pansarskottet AT4 från den franska smyndigheten för försvars, Direction Générale de l’Armement. Ordervärdet är cirka 24 miljoner EUR (motsvarande cirka 230 miljoner SEK) med leveranser 2023. Ordern bokades i Q4 2022.

AT4-familjen består av en rad lättviktiga och bärbara engångsvapen som är enkla att använda. AT4 kan användas exempelvis mot stridsvagnar och tunga stridsfordon samt hot inne i byggnader eller bakom skydd.

– Vi är stolta över att Frankrike återigen väljer AT4. Systemet kommer att bidra till att ge den franska försvarsmakten den stridskraft som krävs för att ha övertaget på slagfältet, säger Görgen Johansson, chef för Saabs affärsområde Dynamics.

Frankrike har tidigare beställt varianterna AT4CS ER (Extended Range), AT4CS HE (High Explosive) och AT4CS AST (Anti-Structure). AT4-familjen kallas i Frankrike Roquette NG (Nouvelle Génération).

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Saabs presscenter
+46 (0)734 180 018
presscentre@saabgroup.com

www.saab.com
Twitter: @Saab
Facebook: @Saab
LinkedIn: Saab
Instagram: Saab

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.  Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, er och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers .

Företagsnamn:
Saab AB
Adress:
Box 12062
Postnummer & Ort:
102 22 Stockholm
Webbplats:
www.saabgroup.com
Telefon:
+46 8 463 00 00
E-post:
info@saabgroup.com

Relaterade nyheter