Hoppa till innehåll

Saab får beställning på AESA-antenn i X-bandet för stridsflyg, #Saabgroup

Saab har fått en beställning från USA på teknik av typen Aktivt Elektroniskt Styrd Antenn (AESA) i X-bandet, baserad på teknik för stridsflygplan.

“Beställningen är ännu ett bevis på att vår AESA-radarteknik med galliumnitrid ligger i framkant och stärker vårt erbjudande av avancerad radar- och sensorteknik ytterligare”, säger Anders Carp, chef för Saabs affärsområde Surveillance.

Saab är en världsledande leverantör inom radar- och sensorteknik med lång erfarenhet av att utveckla radar för stridsflygplan och andra X-bandsapplikationer. Nosradarn PS-05/A har varit i drift på stridsflygplanet Gripen sedan 1992 i länder som Sverige, Sydafrika, Tjeckien och Thailand.

För mer information kontakta:
Saabs presscenter,
+46 (0)734 180 018,
presscentre@saabgroup.com
www.saabgroup.com
www.saabgroup.com/YouTube
Följ oss på Twitter: @saab

Saab förser den globala marknaden med världsledande produkter, tjänster och lösningar inom militärt försvar och civil säkerhet. Saab har verksamhet och medarbetare på alla kontinenter. Genom innovativt, samarbetsinriktat och praktiskt tänkande utvecklar, anpassar och förbättrar Saab ny teknik för att möta kundernas förändrade behov.