Hoppa till innehåll

Saab får beställning från NSPA på BOLIDE-missiler till RBS 70

RBS 70

Försvars- och säkerhetsföretaget Saab fick i december 2015 en beställning av NATO Support and Procurement Agency (NSPA) på BOLIDE-missiler till luftvärnsrobotsystemet RBS 70. Ordervärdet uppgår till MSEK 106 och leveranser kommer att ske under perioden 2016-2017.
Saabs erbjudande av markbaserade luftvärnsrobotsystem med kort räckvidd omfattar RBS 70 och vidareutvecklingen RBS 70 NG.

Beställningen på BOLIDE-missiler, som kommer från NATO Support and Procurement Agency (NSPA), är en del av en långsiktig plan att stärka kundens luftvärnsförmåga.

Stefan Öberg, head of Saab Business Unit Missile Systems
Stefan Öberg, head of Saab Business Unit Missile Systems

– Det här är en mycket bra order för Saab, som kommer att ge kunden en förbättrad luftvärnsförmåga i absolut framkant. Beställningen är ett bevis på deras förtroende för RBS 70-systemet och vår kunskap, säger Stefan Öberg, chef för affärsenheten Missile Systems inom Saabs affärsområde Dynamics.

Saab har levererat fler än 1 600 RBS 70-system och över 17 000 missiler till 19 länder. BOLIDE är den fjärde generationens korträckviddiga allvädersmissil från Saab. Med missilen kan ett komplett spektrum skyddas, allt ifrån flygplan och helikoptrar till mindre objekt såsom kryssningsmissiler och UAV:er och det med en räckvidd på över 8 km och en höjdtäckning på över 5000 meter.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Saabs presscenter
+46 (0)734 180 018
presscentre@saabgroup.com
www.saabgroup.com
www.saabgroup.com/YouTube
Följ oss på Twitter: @saab

Saab förser den globala marknaden med världsledande produkter, tjänster och lösningar inom militärt försvar och civil säkerhet. Saab har verksamhet och medarbetare på alla kontinenter i hela världen. Genom innovativt, pragmatiskt och samarbetsinriktat arbete, utvecklar, anpassar och förbättrar Saab ständigt ny teknologi för att möta kundernas förändrade behov.