Hoppa till innehåll

Saab får beställning från FMV på support av luftvärn

Logotyp: Saab
Logotyp: Saab

Saab har fått en beställning från Försvarets materielverk (FMV) avseende fortsatt support av Försvarsmaktens luftvärnssystem. Ordervärdet är cirka 170 miljoner SEK och ordern bokades i fjärde kvartalet 2022.

Saab RBS70-system

Kontraktsperioden är 2023-2025 med optioner för ytterligare tre år. Arbetet kommer att utföras vid Saabs verksamheter i Halmstad, Växjö och Göteborg samt på plats hos kund.

Genom vårt fortsatta stöd av Försvarsmaktens luftvärnssystem bidrar vi till att Sveriges luftvärnsförmåga bibehåller sin effektivitet, fungerar som den ska och att Försvarsmakten kan fortsätta hålla Sveriges luftrum säkert, säger Michael Olofsson, chef för Saabs affärsenhet Tactical Support Solutions.

Saab Giraffe AMB Radar

I mer än 60 år har Saab stöttat Försvarsmakten med support av Sveriges luftvärnssystem. Idag omfattar supporten bland annat robotsystemen RBS 70 och RBS 90 samt de markbaserade radarsystemen Giraffe AMB och Giraffe 75. Saab hanterar även support för Robotsystem 97, ledningsenheten LvC, luftvärnssamband och programvara.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Saabs presscenter
+46 (0)734 180 018
presscentre@saabgroup.com

www.saab.com
Twitter: @Saab
Facebook: @saab
LinkedIn: Saab
Instagram: Saab

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga.

Företagsnamn:
Saab AB
Adress:
Box 12062
Postnummer & Ort:
102 22 Stockholm
Webbplats:
www.saabgroup.com
Telefon:
+46 8 463 00 00
E-post:
info@saabgroup.com

Relaterade nyheter