Hoppa till innehåll

Saab får beställning från FMV på reservmateriel för Gripen E

Försvars- och säkerhetsföretaget Saab har fått en beställning från Försvarets materielverk (FMV) gällande reservmateriel till Gripen E. Beställningen ingår som en del i det övergripande avtalet om Gripen E som tecknades mellan Saab och FMV i februari 2013. Beställningens totala värde uppgår till cirka MSEK 250 och ordern bokades som orderingång under det andra kvartalet 2015.

Beställningen från FMV omfattar reservmateriel i form av apparater och komponenter till Gripen E. Leverans förväntas ske i samband med initial leverans av flygplan.
– Det här är ett viktigt första steg i att säkra materielförsörjningen till det svenska flygvapnet och Gripen E. Vi är nöjda med att vi tillsammans med vår kund kunnat säkerställa konkurrenskraftiga priser på väsentlig materiel, säger Ulf Nilsson, chef för Saabs affärsområde Aeronautics.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Saabs presscenter
+46 (0)734 180 018
presscentre@saabgroup.com
www.saabgroup.com
www.saabgroup.com/YouTube
Följ oss på Twitter: @saab
Saab förser den globala marknaden med världsledande produkter, tjänster och lösningar inom militärt försvar och civil säkerhet. Saab har verksamhet och medarbetare på alla kontinenter i hela världen. Genom innovativt, pragmatiskt och samarbetsinriktat arbete, utvecklar, anpassar och förbättrar Saab ständigt ny teknologi för att möta kundernas förändrade behov.