Hoppa till innehåll

Saab får beställning från FMV om tekniskt stöd till Gripen

Försvars- och säkerhetsföretaget Saab har fått en beställning från Försvarets materielverk, FMV, på fortsatt tekniskt stöd till Gripen C/D. Ordervärdet uppgår till MSEK 129.

Beställningen är ett avrop av en option inom ramen för ett tidigare avtal med FMV om tekniskt stöd och underhåll av Gripens befintliga vapen och yttre laster, som undertecknades i mars 2015. Beställningen innebär fortsatt tekniskt stöd till  när det gäller vapen och yttre laster. Det tekniska stödet innehåller till exempel support, konfigurationsstyrning, teknisk dokumentation, tekniskt underhåll och modifiering.

– Denna beställning säkerställer en fortsatt effektiv verksamhet av tekniskt stöd till Gripen C/D och tillgodoser att kundens krav på tillgänglighet möts på bästa sätt, säger Ellen Molin, affärsenhetschef Gripen Support, Saabs affärsområde Support and Services.

Arbetet kommer att bedrivas på Saabs anläggningar i Linköping, Järfälla och Arboga.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Saabs presscenter
+46 (0)734 180 018
presscentre@saabgroup.com
www.saabgroup.com
www.saabgroup.com/YouTube
Följ oss på Twitter: @saab

Saab förser den globala marknaden med världsledande produkter, tjänster och lösningar inom militärt försvar och civil säkerhet. Saab har verksamhet och medarbetare på alla kontinenter i hela världen. Genom innovativt, pragmatiskt och samarbetsinriktat arbete, utvecklar, anpassar och förbättrar Saab ständigt ny teknologi för att möta kundernas förändrade behov.